Ana Sayfa » Gizlilik İlkesi

Gizlilik İlkesi

Butik Çikolatam (Şirket, Site veya Biz) veri sorumlusu olarak gizliliğinizi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca korumayı ve kişisel verilerinize saygı duymayı taahhüt ediyoruz. Bu Gizlilik Politikası, müşterilerimiz hakkında topladığımız kişisel bilgi türlerini, bilgileri nasıl işlediğimizi, topladığımız kimlerle paylaştığımızı ve müşterilerimizin bilgilerini kullandığımız ile ilgili ayrıntıları açıklamayı amaçlamaktadır. Ek olarak bilgilerin güvenliğini korumak için aldığımız önlemler ve müşterilerimizin gizlilik uygulamalarımız hakkında bizimle nasıl iletişime geçebileceği ile ilgili bilgiler açıklanmaktadır.

Kişisel verilerinizi nasıl ele alacağımızla ilgili uygulamalarımızı anlamak için lütfen aşağıdakileri dikkatlice okuyunuz. Ziyaretçiler Butik Çikolatam’a ait https://www.butikcikolatam.com adresini ziyaret ederek bu politikada açıklanan uygulamaları kabul etmiş sayılmaktadır.

1. TOPLADIĞIMIZ BİLGİLER NELERDİR?

1.1. Kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek ve sizi daha yüksek performanslı bir alışveriş deneyimi ile buluşturabilmek amacı ile çeşitli kaynaklardan hakkınızda kişisel bilgiler alabiliriz. Bu bilgileri mağazalardan birinde, sosyal medya platformlarımızda veya etkinliklerimizden birinde sağladığınızda toplayabiliriz. Bu siteyi, sosyal medya platformlarımızı veya sosyal ağ veya mobil uygulamalarımızı ziyaret ettiğinizde, çerezler, web sunucusu günlükleri ve web işaretçileri gibi teknolojileri kullanarak belirli bilgileri otomatik yollarla toplayabiliriz.

1.2. Bir teklife veya promosyona katıldığınızda veya sitemizde alışveriş yaptığınızda bize zorunlu ve tercihe bağlı çeşitli şekillerde kişisel bilgiler vermeyi seçebilirsiniz.

1.3. Sizden toplayabileceğimiz ve bize sağlayabileceğiniz kişisel bilgi türleri şunları içerir: iletişim bilgileri (ad, posta adresi, e-posta adresi ve cep telefonu veya diğer telefon numaraları gibi); yaş ve doğum tarihi; cinsiyet; kullanıcı adı ve şifre; ödeme bilgileri (ödeme kartı numaranız, son kullanma tarihi, teslimat adresi ve fatura adresi gibi); çevrimiçi ve mağaza içi satın alma geçmişiniz; ürün tercihleri; arkadaşlarınızın veya iletişim kurmamızı istediğiniz diğer kişilerin iletişim bilgileri; ürün ve hizmet gezintisi ile site içi dolaşım bilgileri; ve sağladığınız içerikler (yorumlar ve yorumlar gibi).

2. BİLGİLERİ NASIL KULLANIYORUZ?

2.1. Sağladığınız bilgileri şu amaçlar için kullanabiliriz; size promosyon malzemeleri veya diğer iletişimleri göndermek; size hizmet sunmak; ödemenizi işleme koymak; çevrimiçi hesabınızı oluşturmanızı ve yönetmenizi sağlamak; sorularınıza cevap vermek; özel etkinlikler, ödül promosyonları, programlar, anketler ve diğer teklifler hakkında sizinle iletişim kurabilmek ve katılımınızı yönetebilmek; işimizi değerlendirmek ve geliştirmek (yeni ürün ve hizmetler geliştirmek; hizmetlerimizi geliştirmek ve değiştirmek; iletişimimizi yönetmek; ürünlerimizi analiz etmek; veri analizi yapmak ve muhasebe, denetim ve diğer dahili işlevleri yerine getirmek); geçerli yasal gerekliliklere, ilgili endüstri standartlarına ve iç politikalarımıza uymak.

2.2. Bilgileri toplama sırasında özel bildirimde bulunduğumuz taktirde diğer şekillerde de bilgi toplayabilir ve kullanabiliriz.

3. OTOMATİK ARAÇLARLA TOPLADIĞIMIZ BİLGİLER

Bu siteyi veya çevrimiçi reklamlarımızı ziyaret ettiğinizde, çerezler, web sunucusu günlükleri ve web işaretçileri gibi teknolojileri kullanarak belirli bilgileri otomatik yollarla toplarız. Bilgiler (i) bilgisayarınızı İnternet’e bağlamak için kullanılan İnternet protokolü (IP) adresi, giriş bilgileriniz, tarayıcı türü ve sürümü, saat dilimi ayarları, dil ayarları, etki alanı, işletim sistemi, platform veya diğer sistem ayarları ve (ii) ziyaretinizle ilgili, sitemize doğru, sitemiz içi ve sitemizden dışarı gerçekleşen tüm URL bilgileri, görüntülediğiniz veya aradığınız ürünler, sayfa yanıt süreleri, indirme hataları, belirli ziyaretlerin uzunluğu dahil sayfalara, sayfa etkileşim bilgilerine ve sayfa içeriklerine göz atmak için kullanılan yöntemler ve müşteri hizmetleri numaramızı aramak için kullanılan herhangi bir telefon numarası gibidir.

4. KULLANDIĞIMIZ TEKNOLOJİLER

4.1. Kullanıcı deneyiminizi iyileştirebilmek ve size daha iyi hizmet sunabilmek adına Çerezler, Sunucu Günlükleri ve Web İşaretçileri kullanırız.

Çerezler, web sitelerinin tarayıcınızı benzersiz bir şekilde tanımlayan veya tarayıcınızdaki bilgi veya ayarları saklamak için cihazınıza gönderdiği küçük metin dosyalarıdır.

Çerezler aracılığıyla bilgi edinmeyle bağlantılı olarak, web sunucularımız kullandığınız işletim sistemi türü, tarayıcı türü, etki alanı ve diğer sistem ayarları gibi ayrıntıların yanı sıra sisteminizin kullandığı dil ile içinde bulunduğunuz ülke ve saat dilimi gibi bilgileri Sunucu Günlükleri’ne kaydedebilir.  Web Sunucusu Günlükleri, sizi sitemize bağlayan web sayfasının adresi ve İnternet’e bağlanmak için kullandığınız cihazın IP adresi gibi bilgileri de kaydedebilir.

Hangi web sunucularının bu bilgileri topladığını kontrol etmek için, web sayfalarımıza “web işaretçileri” adı verilen etiketler yerleştirebiliriz. Bunlar, web sayfalarını belirli web sunucularına ve çerezlerine bağlayan bilgisayar talimatlarıdır.

4.2. Üçüncü Taraf Web Analiz Hizmetleri. Bu sitede, Google Analytics gibi sosyal medya platformlarımızda üçüncü taraf web analizi hizmetlerini kullanabiliriz. Bu hizmetleri yöneten servis sağlayıcılar, ziyaretçilerin siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmemize yardımcı olmak için çerezler, web sunucusu günlükleri ve (üzerinde kontrolümüz olmayan) web işaretçileri gibi teknolojiler kullanır. Bu yollarla toplanan bilgiler (IP adresi dahil), web sitesinin kullanımını değerlendirmek için bilgileri kullanan bu hizmet sağlayıcılara açıklanır. Google Analytics çerezini devre dışı bırakmak için, bazı tarayıcılar bir çerezin ne zaman gönderildiğini belirtir ve çerezleri duruma göre reddetmenize izin verir.

4.3. Hedefli Reklamcılık. Web sitelerimizde ve e-postalarımızda çerezler, web sunucusu günlükleri ve web işaretçileri kullanarak IP adreslerini ve diğer bilgileri toplayan üçüncü taraf reklam ağlarıyla da sözleşme yapabiliriz; üçüncü taraf web sitelerinde ve e-postalarında; ve üçüncü taraf web sitelerine yerleştirilmiş reklamlarımızda (üzerinde kontrolümüz yoktur). Bu bilgileri, ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış ürün ve hizmetler hakkında (bize bağlı olmayan şirketler dahil) reklam sağlamak için kullanırlar. Bu reklamları web sitelerimizde ve diğer web sitelerinde görebilirsiniz. Bu süreç aynı zamanda pazarlama çabalarımızın etkinliğini yönetmemize ve izlememize yardımcı olur.

5. OTOMATİK ARAÇLARLA TOPLANAN BİLGİLERİ NASIL KULLANIRIZ?

Bu sitede otomatikleştirilmiş yollarla toplanan bilgileri, kişiselleştirilmiş içerik sunmak, pazar araştırması, veri analizi ve sistem yönetimi amacıyla, örneğin sitemizi daha önce ziyaret edip etmediğinizi veya siteye yeni olup olmadığınızı belirlemek ve bunlara uygun olarak size özel kullanıcı deneyimi geliştirmek amacıyla kullanabiliriz. Bilgileri toplama sırasında özel bildirimde bulunulduğu taktirde toplanan bilgileri belirtilmesi koşuluyla başka şekillerde de kullanabiliriz. Çevrimiçi alışveriş imkânı sağlayan siteler, alışveriş sepetinizdeki ürünleri hatırlamak ve işleme koymak için çerezleri kullanırlar. Bu gibi durumlarda izin verildiği ölçüde kişisel verileri bir çerez dosyası ile ilişkilendirebiliriz.

6. PAYLAŞTIĞIMIZ BİLGİLER

Bu bölümde açıklananlar dışında, hakkınızda topladığımız kişisel bilgi listelerini kesinlikle kiralamaz, satmaz veya başka türlü ifşa etmeyiz. Kişisel bilgilerinizi yasal zorunluluklara uygun bir şekilde aşağıdakilerle paylaşabiliriz:

6.1. Talimatlarımıza ve yasal güvencelere dayanarak bizim adımıza hizmet veren üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları. Bu hizmet sağlayıcılarına, bizim adımıza hizmet yürütmek veya yasal gerekliliklere uymak için gerekli bilgiler dışında kalan hiçbir bilgiyi paylaşmıyoruz ve paylaşılan bilgileri kullanma veya açıklama yetkisi vermiyoruz. Bu hizmet sağlayıcılar tarafından yasal prosedürlere uygun olarak alabileceğimiz hizmetlere örnek olarak şunlar verilebilir: kredi kartı ödemelerinin işlenmesi; emirleri yerine getirmek; web barındırma ve pazarlama hizmetleri sunmak; ve veri temizleme ve analiz hizmetleri sunmak.

6.2. Sizin izniniz olan diğer üçüncü taraflar (örneğin, Facebook uygulamalarımızdan bazıları bu uygulamalar aracılığıyla toplanan bilgileri Facebook arkadaşlarınızla veya diğer Facebook kullanıcılarınızla paylaşabilir).

6.3. Ayrıca, sizinle ilgili bilgileri (i) yasa veya yasal işlemle açıklamamız zorunlu olduğunda, (ii) ifşanın yasal olarak gerekli olduğuna inandığımızda (iii) veya fiziksel zararı veya mali kaybı önlemek için veya şüpheli veya fiili dolandırıcılık veya yasadışı faaliyetlerin araştırılması ile bağlantılı olarak kolluk kuvvetleri veya diğer hükümet yetkilileri ile paylaşabiliriz.

7. HAKLARINIZ VE SEÇİMLERİNİZ

Sizden topladığımız kişisel bilgilerle bağlantılı olarak, bilgileri nasıl kullandığımız ve sizinle nasıl iletişim kurduğumuz hakkında belirli seçenekler sunuyoruz. Tercihlerinizi güncellemek için, bilgilerinizi posta listelerimizden kaldırmamızı veya bir istek göndermemizi talep edebilirsiniz. Böyle bir talep için lütfen [email protected] adresinden bizimle iletişime geçin.

8. E-POSTA ÇIKIŞI

8.1. CAN-SPAM Kanunu ticari e-mail kurallarını koyan, ticari mesaj gerekliliklerini belirleyen, alıcılara e-maillerin atılmasının durdurulma hakkını veren ve bu kurallara karşı gerçekleşen herhangi bir ihlal için cezai yaptırımlar uygulayan bir yasadır. Size bilgileri yollamak, araştırmalara cevap vermek ve/veya diğer istek veya sorular için e-mail adresinizi alıyoruz. CAN-SPAM’e uygun olarak, Yanlış veya yanıltıcı konuların veya e-mail adreslerini kullanmayız; Mesajı anlaşılabilir bir şekilde reklam olarak tanımlarız; Şirketimiz veya iş ortağımız (İş ortaklarımız ile ilgili bilgilerin doğruluğu ve varlığı Butik Çikolatam sorumluluğunda değildir) fiziksel adresine yer verir; Eğer herhangi biri kullanılıyorsa üçüncü parti e-mail pazarlama servislerinin uyumluluğunu izleriz; Devre dışı bırakma/abonelikten çık istekleri ile ilgili bir bölüme yer verir ve hızlı bir şekilde değerlendiririz.

8.2. Bizden aldığınız pazarlama e-postalarındaki abonelikten çıkma bağlantısına tıklayarak istediğiniz zaman size pazarlama iletişimlerini e-postayla göndermememizi sağlayabilirsiniz. [email protected] adresinden bizimle iletişime geçerek pazarlama e-postalarını almamayı da tercih edebilirsiniz.

9. KİŞİSEL BİLGİLER İLE İLGİLİ CAYMA HAKKI

Daha önce bize vermiş olduğunuz onayları geri çekebilir veya yasal gerekçelerle kişisel bilgilerinizin işlenmesine itiraz edebilirsiniz. İsteğinizi dikkate alacağız ve geçerli yasaların gerektirdiği şekilde, tercihlerinizi makul bir süre içinde uygulayacağız. Onayınızı geri çektiğinizde bile, kişisel verilerinizi, örneğin talebinizi yürürlüğe koymak veya işimizi korumak amacıyla sınırlı amaçlarla işleyebiliriz. Bazı durumlarda, kişisel bilgilerinizi kullanmamıza veya ifşa etmemize onay vermeniz, bazı ürünlerimizden veya hizmetlerimizden yararlanamayacağınız anlamına gelir.

10. KİŞİSEL BİLGİLERİ İNCELEME, GÜNCELLEME VE DEĞİŞTİRME

Yürürlükteki yasalara tabi olarak, hakkınızda tuttuğumuz kişisel bilgilere erişim talep etme ve bunlarla ilgili ayrıntılar alma, kişisel verilerinizdeki yanlışlıkları güncelleme ve düzeltme ve bilgileri uygun şekilde bloke etme veya silme hakkına sahip olabilirsiniz. Kişisel bilgilere erişim hakkı bazı durumlarda yerel yasa gereklilikleriyle sınırlandırılabilir. [email protected] adresine bir e-posta göndererek kişisel bilgilerinizi incelemek, değiştirmek veya silmek isteyebilirsiniz.

11. BİLGİLERİ NASIL KORURUZ?

Verdiğiniz kişisel bilgileri kazara, yasadışı veya yetkisiz imha, kayıp, değişiklik, erişim, ifşa veya kullanıma karşı korumak için tasarlanmış uygun idari, teknik ve fiziksel korumaları sağlarız.

Kişisel bilgileriniz, güvenliği sağlanmış ağlarla korunmaktadır ve bu tür ağlara özel erişim yetkileri olan ve bu bilgileri gizli tutmakla yükümlü sınırlı sayıdaki kişi tarafından erişilebilir. Ayrıca sağladığınız tüm hassas/kredi bilgileri Secure Socket Layer (SSL) teknolojisi ile şifrelenmektedir. Bir kullanıcı, bilgisini girdiğinde, gönderdiğinde veya bilgisine erişim sağladığında kullanıcının kişisel bilgilerini korumak için çeşitli güvenlik tedbirlerini uyguluyoruz. Tüm işlemler ağ geçidi sağlayıcısı kanalıyla işleme tabi tutulur ve bizim sunucularımızda depolanmaz veya işleme tabi tutulmaz.

12. ÇEREZLER İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ

Çoğu web tarayıcısı, tarayıcı ayarları aracılığıyla çoğu çerezin kontrol edilmesine izin verir. Hangi çerezlerin ayarlandığını görme ve bunları yönetme ve silme gibi çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.aboutcookies.org veya www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çerezleri kullanmak istemiyorsanız, bilgisayarınıza çerez gönderildiğinde sizi uyarması veya tarayıcınız (örneğin Chrome, Internet Explorer veya Firefox) aracılığıyla tüm çerezleri kapatması için gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz. Tarayıcınızın Yardım menüsünden çerezleri nasıl değiştirilebileceğiniz veya güncelleyebileceğiniz hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bununla birlikte, çerezler olmadan web sitemizin tüm özelliklerini kullanamayabileceğinizi lütfen unutmayın. Siteye göz atmaya devam ederek çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz.

13. GİZLİLİK POLİTİKAMIZIN GÜNCELLEMELERİ

Bu Gizlilik Politikası periyodik olarak ve kişisel bilgi uygulamalarımızdaki değişiklikleri yansıtmak için size önceden bildirimde bulunulmaksızın güncellenebilir. Böyle bir güncelleme olması durumunda Gizlilik Politikamızdaki önemli değişiklikleri size bildirmek ve Politikanın en üstünde en son ne zaman güncellendiğini belirtmek için web sitemizde önemli bir bildirim yayınlayacağız.

14. BİZE ULAŞMA VE BİLGİYE ERİŞİM HAKKI

Bu Gizlilik Politikası hakkında herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa veya sizinle veya tercihlerinizle ilgili bilgilerimizi güncellememizi isterseniz, [email protected] adresine e-posta göndererek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi şirketimize iletmeniz durumunda talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak bilgi verilecektir. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Butik Çikolatam tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

15. ÜYE KULLANICI’DAN SAĞLANAN BİLGİLER

Site’yi alışveriş ve üye ayrıcalıklarından faydalanmak amacı ile kayıtlı kullanıcı (Kullanıcı) şeklinde kullanabilirsiniz. Site’nin kayıtlı kullanımı sırasında girdiğiniz veya herhangi bir şekilde sağladığınız, ad-soyad, posta adresi, e-posta adresi gibi bilgileriniz veya teslim yapılacak kişinin adresi, adı-soyadı gibi üçüncü kişi bilgileri, kredi kartı bilgileri hariç olmak üzere saklanmaktadır. Site’nin kullanımı sırasında girdiğiniz her tür bilgiye sadece tarafınızca ulaşılabilmekte ve bu bilgiler tarafınızca değiştirilebilmektedir.

Kullanıcı, Site’nin kullanımı esnasında sağlamış olduğu ve Butik Çikolatam nezdinde tutulan kişisel bilgilerinin (isim, soyadı, unvan, adres, telefon, faks, e- posta vb.), Butik Çikolatam tarafından, hizmet ve ürünlerin pazarlanması amacıyla temsilcileri vasıtası ile gerek e-posta, telefon, faks veya SMS yoluyla gerekse de posta yoluyla Kullanıcı ile irtibat kurulması, hizmet ve ürünlerin tanıtımı, yeni ürünler veya kullanıcının ilgisini çekebileceği düşünülen diğer bilgiler hakkında promosyon niteliğindeki e-postaların gönderilmesi amaçlarıyla kullanılabileceğine muvafakat eder.

Butik Çikolatam, Kullanıcı’dan hiçbir şekilde, e-posta veya SMS yoluyla kullanıcı adı, kredi kartı bilgileri veya diğer kişisel bilgilerini talep etmemekte olup, Kullanıcı, Butik Çikolatam’dan geldiği şeklinde yansıtılabilecek bu tür iletilere cevap vermemelidir.

İşbu Şartlar, Site’nin Kullanıcısı olduğunuz sürece geçerli olacaktır. Ancak, bu Şartlar’ın fikri mülkiyete ilişkin belirli hükümleri, gizliliğe ilişkin hükümleri Site’nin Kullanıcısı olmaktan çıkmanız durumunda dahi, Kullanıcı sıfatından bağımsız olarak yürürlükte olmaya devam edecektir.

16. ÇOCUKLARIN GİZLİLİĞİ

Çocuklar için de ürün ve hizmetler sunuyor olmamıza rağmen, Butik Çikolatam 13 yaşın altındaki çocuklar hakkında kişisel veri toplama niyetinde değildir ve bu amaçla tasarlanmamıştır. 13 yaşın altında olduğunu bildiğimiz kişiler hakkında kasti olarak kişisel veri toplamayız. 

17. YASAL YETKİLİ

Kullanıcılar ile Site üzerinden mali işleme konu olmuş kişi ve kuruluşlar arasında ortaya çıkabilecek herhangi bir uyuşmazlıkta, Butik Çikolatam’ın elektronik kayıtları delil olarak kabul edilecektir. Bu tür uyuşmazlıkların çözümünde Ankara Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacak, uyuşmazlık Türkiye Cumhuriyet Kanunları’na göre çözülecektir.

18.HAKLARIN KORUNMASI

Bu Şartlar ve Koşullar altında haklarımızı, çarelerimizi, yetkilerimizi veya ayrıcalıklarımızı kullanma konusundaki görevimizde herhangi bir gecikme ya da başarısızlık feragat olarak yorumlanamaz ve herhangi bir hak, çözüm, iktidar veya imtiyazın tek veya kısmi olarak kullanılması tarafımızca herhangi bir başka hak, çözüm, güç veya imtiyaz kullanılmasını engellemez.

Site’de yer alan herhangi bir unsurun, İşbu Şartlar’ı ihlal ettiği kanaatinde iseniz, İşbu Şartlar’da belirtilen iletişim bilgileri ([email protected]) üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.